Lettertypes installeren in Word: hoe doe je dat?

Breid Word uit met duizenden lettertypes

Lettertypes heb je in alle vormen en maten. Wij zijn hier dagelijks mee bezig en zien regelmatig dat bedrijven kiezen voor een custom lettertype om te gebruiken in Word-sjablonen. Een reden hiervoor kan zijn dat ze vinden dat het gekozen lettertype beter bij hun uitstraling past, of dat het creatieve bureau waar mee wordt samengewerkt dit om die reden heeft voorgesteld. Hoe dan ook is en blijft het toch een beetje een smaakkwestie.

Hoewel Office al veel lettertypes standaard voor je beschikbaar heeft kan het zijn dat je hier toch uitgekeken op raakt. Om deze reden lijkt het erop dat Microsoft lettertypes gaat aanbieden via de Microsoft Store. Tot die tijd kun je op de onderstaande manier prima custom lettertypes downloaden en gebruiken in Microsoft Word. Hieronder laten wij zien hoe je een custom lettertype beschikbaar kunt maken voor gebruik in Word en waar je op moet letten.


Waar moet je op letten bij het zoeken en kiezen van een lettertype?

De keuze voor een bepaald lettertype is een belangrijke keuze voor jouw organisatie. Om een eenduidige uitstraling van documenten te krijgen moet dit op de een of andere manier over de gehele linie geïntegreerd worden. Hieronder een aantal tips die je helpen met de keuze voor een lettertype.

1. Download een lettertype van een betrouwbare site. Op de website van Google Fonts staan duizenden mooie lettertypes, die gemakkelijk te downloaden zijn. Selecteer jouw favoriete lettertypes en klik vervolgens op de download-knop. Dit is het pijltje naar onderen (zie foto links). Vervolgens worden de lettertypes op uw harde schijf geplaatst. Tot slot kunnen we nu beginnen met het lettertype installeren.

2. In sommige gevallen zijn lettertypes gratis. Let erop dat dit soms veranderd als het gebruik voor commerciële doeleinden ingezet gaat worden.

3. Vraag tijdens het keuzeproces voor een lettertype regelmatig aan anderen hun mening over het lettertype in combinatie met verschillende documenten. Het kan zomaar zijn dat naast dat sommigen het lettertype niet mooi vinden, het voor anderen gewoonweg niet goed leesbaar is. Daarnaast voorkom je hiermee dat je geld spendeert voor een lettertype en later nogmaals een wissel van lettertype moet doen.


Hoe importeer ik nieuwe lettertypes in Microsoft Word?

1. Allereerst zoek een lettertype met inachtneming van bovenstaande tips.

2. Dan is het tijd om te downloaden. Let hierbij op dat het font naar een plek gedownload wordt waar je het straks makkelijk terug kunt vinden.

3. Zorg dat het bestand uitgepakt is. Hiervoor kun je programma’s gebruiken als Winrar of 7-zip.

4. Voor Windows, klik op Start – Settings – Control Panel – Fonts – File – Install New Font – Ga naar de locatie waar je het font hebt staan – Klik Ok.

5. Sluit Microsoft Word indien het nog geopend is.

6. Tot slot: open Word nu opnieuw. Je zou tussen de vooringestelde fonts nu het nieuwe font moeten zien.

Wil je graag meer tips lezen? Lees hier hoe je makkelijk koppen kunt maken in Word. Liever contact met ons opnemen om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken?

extra functionaliteiten in een Word sjabloon