Rapport sjabloon: ontdek hoe je gemakkelijk een professioneel rapport maakt!

Rapport sjabloon: ontdek hoe je gemakkelijk een professioneel rapport maakt!

Of u nu een gespreksverslag rapporteert of juist een overeenkomst typt: een professioneel rapport is een absolute must. Gebruikt u al een Word-sjabloon om een rapport te maken? Een rapport sjabloon helpt om de inhoud van een rapport op een goede manier te tonen. Ook kunt u gebruikmaken van intelligente functies. U selecteert het type rapport en vervolgens kunt u de invulvelden makkelijk vullen met informatie. Of kies uw contactpersoon en het rapport wordt automatisch gevuld met data van de klant: van NAW-gegevens tot afgenomen diensten.

Zo maakt u makkelijker een rapport in Word

Factuur maken in Word

5 tips om het perfect rapport te maken in Word

Alle aantekeningen doorspitten, orde scheppen en heldere conclusies formuleren. Dat is nog niet zo makkelijk. Wij geven u vijf tips om een goed rapport te maken in Word.

1. Maak een template, van waaruit u werkt. U hoeft hierdoor niet de volledige opmaak opnieuw te maken. Online zijn veel gratis templates te vinden. U kunt ook eenmalig een professioneel sjabloon laten maken door Word-sjabloon.nl, zodat uw huisstijl goed wordt doorgevoerd.

2. Maak eerst een ruwe opzet. Wat wilt u waar vertellen? Pas daarna kan het rapport ingevuld worden. Veel mensen beginnen gewoon met typen, maar dan vergeten ze onderwerpen of ontstaat er een grote chaos. Zet daarom eerst de grove lijnen uit.

3. Verzamel eerst alle informatie en documenteer tevens de bron(nen). Welke persoon heeft dit gezegd tijdens een vergadering? Of waar heeft u een bepaalde statistiek gevonden? Als u de informatie later gebruikt in het rapport, hoeft u niet opnieuw een bronnenonderzoek te doen.

4. Let op de geldende schrijf- en stijlregels. Maak korte zinnen, gebruik zo min mogelijk jargon, schrijf in de neutrale derde persoon, citeer bronnen, gebruik voorbeelden en val niet in herhalingen. Vraag een collega om het rapport of verslag na te lezen.

5. Denk erom dat alle onderdelen aanwezig zijn. Een rapport begint vaak met een omslag, titelpagina (plaats en datum van publicatie, documentatienummer), inhoudsopgave, voorwoord, samenvatting, verklarende woordenlijst, symbolenlijst en inleiding. Daarna volgen de hoofdstukken, de conclusies en aanbevelingen. U sluit het rapport waarschijnlijk af met een bronnenlijst en bijlagen.


De perfecte sjabloon om een rapport of verslag te maken

Wilt u een professioneel rapport maken? Of wilt u juist niet te lang bezig zijn met het opstellen van een verslag? Dan is het raadzaam om een sjabloon uit te breiden met intelligente functies. Word-sjablonen kunnen meer zijn dan alleen een juiste opmaak en positionering van gegevens. Een Word-sjabloon kan ook slim gemaakt worden, bijvoorbeeld door extra functionaliteiten toe te voegen op het lint van Word. Ook is een directe koppeling met uw CRM-systeem mogelijk. Word-sjabloon.nl heeft veel koppelingen beschikbaar voor de meest gebruikte CRM-systemen.

Extra functionaliteiten

extra functionaliteiten in een Word sjabloon

word sjablonen met ondersteuning voor meerdere versies van microsoft office

Direct een offerte om een rapport sjabloon te laten maken?

Bent u geïnteresseerd in een rapport maken in Word? Of wilt u een bestaand sjabloon aanpassen of juist uitbreiden met intelligente functies? Laat het ons weten en wij sturen u een scherpe offerte!

Uw naam*

Bedrijfsnaam

E-mail*

Telefoonnummer

Onderwerp

Aantal sjablonen

Geef een korte omschrijving van uw offerte-aanvraag*

Bestaand ontwerp of voorbeeld meesturen?

verwijder

verwijder

verwijder

verwijder

verwijder

Nog een bestand toevoegen