Offerte maken in Word? Maak gebruik van een intelligent sjabloon!

Offerte maken in Word? Maak gebruik van een intelligent sjabloon!

Een offerte maken in Word kost u wellicht veel tijd. Iedere keer weer de teksten kopiëren, controleren of de bedrijfsnaam overal wel goed is geschreven en dan moet ook nog eens de prijstabel helemaal in orde zijn.

Maak daarom gebruik van een Word-sjabloon om een offerte te maken. Word-sjablonen helpen om de prijsopgave in een offerte juist weer te geven. Ook kunt u gebruikmaken van intelligente functies. U hoeft slechts eenmaal de bedrijfsnaam van de nieuwe klant in te vullen en deze naam wordt overal in het document aangepast. Of laad automatisch adresgegevens van een klant in dankzij een koppeling met uw CRM-systeem. Ook handig: voorgeschreven teksten en prijzen met één klik invoegen. Het is haast onmogelijk om een foutje te maken.

Zo maakt u makkelijker een offerte in Word

Factuur maken in Word

Zo maakt u makkelijker een offerte in Word

Een offerte is belangrijker dan u denkt. Een perfecte offerte levert meer klanten op dan een belabberde offerte. Denk om deze vijf slimme lifehacks.

1. Maak een template, van waaruit u werkt. U hoeft hierdoor niet de volledige opmaak opnieuw te maken. Online zijn veel gratis templates te vinden. U kunt ook eenmalig een professioneel offerte-sjabloon laten maken door Word-sjabloon.nl, zodat uw huisstijl goed wordt doorgevoerd. Dankzij de huisstijl ziet een potentiële klant direct dat hij of zij met u zaken doet.

2. Kies een goede schrijfstijl. Wij adviseren om gebruik te maken van een intelligente functie in het sjabloon om te wisselen tussen ‘u’ en ‘jij’. Klanten die u niet goed kent, spreekt u aan met ‘u’. Klanten waar u al een goede zakelijke relatie mee heeft, kunt u weer met ‘jij’ aanspreken.

3. Start een offerte altijd met een inleiding, waarin u een persoonlijke tekst schrijft. Laat zien dat u luistert naar de wensen van de klant en dat u de oplossing heeft. Let daarbij op de bewoording van de oplossing. Gebruik woorden of argumenten die de klant heeft gebruikt tijdens een eerder gesprek. Dat laat zien dat u hem of haar begrijpt en dat u aandacht geeft.

4. Plaats niet teveel informatie in een offerte. Teveel tekst leidt af. U kunt beter verwijzingen gebruiken naar bijlagen of pagina’s op uw website (bijv. voor de algemene voorwaarden en meer informatie over de dienstverlening of het product). Wilt u per se voordelen of informatie noemen? Gebruik dan opsommingen.

5. Staan de prijzen in de offerte? Heeft u duidelijk aangegeven of de prijs inclusief of exclusief btw is? En heeft u tevens een geldigheidsdatum gebruikt? Laat een offerte altijd even controleren door een collega. Misschien staan er nog een paar spel- of stijlfouten in de offerte. Daarna kunt u de offerte ondertekenen en versturen.

6. Bel een offerte na. Als een klant vragen heeft, kunt u door een telefonisch gesprek drempels wegnemen. Een klant gaat dan sneller akkoord met uw offerte.


Sneller een offerte maken in Word

Veel accountmanagers maken zelf offertes. Dit is niet het leukste werk en het kost al snel een paar uur per week. Laat accountmanagers doen waar ze goed in zijn: verkopen! Een intelligent offerte-sjabloon verdient zichzelf binnen een paar gesprekken weer terug. Word-sjablonen kunnen meer zijn dan alleen een juiste opmaak en positionering van gegevens. Een Word-sjabloon kan ook slim gemaakt worden, bijvoorbeeld door extra functionaliteiten toe te voegen op het lint van Word. Ook is een directe koppeling met uw CRM-systeem mogelijk. Word-sjabloon.nl heeft veel koppelingen beschikbaar voor de meest gebruikte CRM-systemen.

Extra functionaliteiten

extra functionaliteiten in een Word sjabloon

word sjablonen met ondersteuning voor meerdere versies van microsoft office

Direct een offerte om een offerte sjabloon te laten maken?

Bent u geïnteresseerd in een offerte maken in Word? Of wilt u een bestaand sjabloon aanpassen of juist uitbreiden met intelligente functies? Laat het ons weten en wij sturen u een scherpe offerte!

Uw naam*

Bedrijfsnaam

E-mail*

Telefoonnummer

Onderwerp

Aantal sjablonen

Geef een korte omschrijving van uw offerte-aanvraag*

Bestaand ontwerp of voorbeeld meesturen?

verwijder

verwijder

verwijder

verwijder

verwijder

Nog een bestand toevoegen