Word templates: hier vind je de beste gratis sjablonen

Op internet zijn er honderden sites waar je gratis Word templates kunt downloaden. Wij verzamelden de vijf beste websites.

De beste site is ongetwijfeld de eigen sjablonen-site van Office. Hier vind je templates voor cv’s, kalenders, folders, planners en trackers, facturen, brochures en nieuwsbrieven. Daarnaast tref je hier sjablonen aan voor bijzondere gebeurtenissen en gelegenheden, zoals de geboorte van een baby en bruiloften. De meeste sjablonen zijn strak en simpel, maar ze zijn niet uitgerust met intelligente functies of in de huisstijl van uw bedrijf.

Wil je een op maat gemaakt Word-template met de huisstijl van jouw bedrijf? Eventueel uitgebreid met intelligente functies, zoals een koppeling met je CRM-systeem? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Alternatieve gratis word templates websites

Een andere site waar veel gratis Word templates te vinden zijn, is SmileTemplates.com. De opmaak van veel brochures is nogal Amerikaans met grote stockfoto’s, maar er is gelukkig genoeg keus.

Op Powered Template staan honderden gratis Word sjablonen. De gratis sjablonen veel minder mooi dan de betaalde sjablonen, maar ze zijn wel goed te gebruiken als je een simpel boekje moet maken. Ook Stock Layouts biedt gratis templates aan, zoals menu’s, cadeaubonnen, brieven en brochures. Sommige sjablonen zien er erg professioneel uit, zoals het Free Business Card Template.

Je ziet dat Office de meeste en de beste gratis templates aanbiedt. Veel andere partijen, zoals Smile Templates, Powered Template en Stock Layouts proberen in de buurt te komen, maar sommige sjablonen zien er onprofessioneel uit. Zeker in de wereld van de gratis sjablonen is het soms even zoeken naar een professioneel template.

Een alternatief is Graphic River, waar je voor een paar tientjes een professioneel sjabloon kan downloaden. Het nadeel is dat deze sjablonen niet exact zijn opgemaakt volgens de huisstijlregels van jouw bedrijf. Wil je dat de juiste kleuren, lettertypen en logo worden gebruikt? Dan kun je ervoor kiezen om een maatwerk Word-sjabloon te laten maken door Word-sjabloon.nl.