Factuur maken in Word? Dat kan sneller met een sjabloon!

Factuur maken in Word? Dat kan sneller met een sjabloon!

Een factuur maken in Word moet het liefst zo snel mogelijk gebeuren. Kost het u momenteel veel tijd en ziet iedere factuur er anders uit door verkeerde witruimtes en verstoorde lettergroottes? Maak gebruik van een Word-sjabloon. Word-sjablonen zorgen niet alleen voor een juiste opmaak en positionering van gegevens, maar bevatten vaak ook slimme foefjes. Met een factuur-sjabloon krijgt u toegang tot extra functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om middels een koppeling met uw CRM-systeem automatisch adresgegevens van een klant in te laden of automatische factuurnummers.

Zo maakt u makkelijker een factuur in Word

Factuur maken in Word

5 tips om een perfecte factuur te maken in Word

Wat mag absoluut niet ontbreken in een factuur? Wat zijn tips om sneller een factuur te maken? Wij delen vijf slimme lifehacks om gemakkelijk en snel een factuur in Word te maken!

1. Maak een template, van waaruit u werkt. U hoeft hierdoor niet de volledige opmaak opnieuw te maken. Online zijn veel gratis templates te vinden. U kunt ook eenmalig een professioneel sjabloon laten maken door Word-sjabloon.nl, zodat uw huisstijl goed wordt doorgevoerd.

2. Zorg dat alle informatie op de factuur staat. Onmisbare informatie is: btw-nummer (van uw bedrijf), kvk-nummer (van uw bedrijf), factuurnummer (op volgorde, dus factuur 17002 komt na 17001), factuurdatum, betalingstermijn, uw bedrijfsnaam en adres, de bedrijfsnaam en adres van de afnemer, datum en omschrijving van levering/dienst, het btw-tarief en natuurlijk uw bankrekeningnummer. Dit laatste is overigens niet verplicht, maar is wel handig, want dan kan de klant het snel overmaken.

3. Het is aan te raden om een koppeling te maken met uw CRM-systeem. Hierdoor verschijnt informatie over een klant automatisch in de factuur. Dit betekent dat u niet langer iedere keer handmatig informatie van de klant moet overtypen. Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om dit proces te automatiseren, denk bijv. aan automatische factuurnummering of BTW berekenen.

4. Wilt u dat klanten snel betalen? Geef een betalingskorting bij betaling binnen bijv. 10 dagen. Belastingtechnisch wordt dit een korting voor contante betaling vernoemd. Houd er rekening mee dat als een klant niet op tijd betaalt, dat hij dan wel een aanvullende factuur krijgt voor het vervallen van de betalingskorting. Een betere optie is om klanten standaard 5% korting te geven als ze snel betalen (binnen 10 dagen) en dit te schrappen op toekomstige facturen als een klant hier niet langer aan voldoet.

5. Verstuur facturen direct nadat u een dienst heeft uitgevoerd of een product heeft geleverd. Hiermee frustreert u een eindgebruiker niet. Verzend uw facturen digitaal. Dit is goedkoop en snel. Houd er rekening mee dat er mensen zijn die geen Word hebben, dus exporteer uw factuur als PDF-bestand.


De perfecte factuur-sjabloon: intelligent & snel

Het maken van een factuur hoort niet langer dan een minuut duren. U kiest de klant, omschrijft de dienstverlening of het geleverde product, vult het bedrag in en verstuurt de factuur. Lukt het u nog niet om zo snel een factuur te versturen? Maak gebruik van een intelligent Word-sjabloon. Word-sjablonen kunnen meer zijn dan alleen een juiste opmaak en positionering van gegevens. Een Word-sjabloon kan ook slim gemaakt worden, bijvoorbeeld door extra functionaliteiten toe te voegen op het lint van Word. Ook is een directe koppeling met uw CRM-systeem mogelijk. Word-sjabloon.nl heeft veel koppelingen beschikbaar voor de meest gebruikte CRM-systemen.

Extra functionaliteiten

extra functionaliteiten in een Word sjabloon

word sjablonen met ondersteuning voor meerdere versies van microsoft office

Direct een offerte om een factuur sjabloon te laten maken?

Bent u geïnteresseerd in een factuur maken in Word? Of wilt u een bestaand sjabloon aanpassen of juist uitbreiden met intelligente functies? Laat het ons weten en wij sturen u een scherpe offerte!

Uw naam*

Bedrijfsnaam

E-mail*

Telefoonnummer

Onderwerp

Aantal sjablonen

Geef een korte omschrijving van uw offerte-aanvraag*

Bestaand ontwerp of voorbeeld meesturen?

verwijder

verwijder

verwijder

verwijder

verwijder

Nog een bestand toevoegen